Visszaesett a Force India, de Bahreinben javulnának

Dorogi László

Sergio Perez és Esteban Ocon nem ahhoz szoktak az elmúlt években, amit az Ausztrál Nagydíjon átéltek, az előző két év konstruktőri negyedik helyezettje pontot sem szerzett.

Fotó: formula.hu

Zajlik az élet a Force India háza táján, legutóbb a nagyfőnök fakadt ki a Haas Ferrari szerinte jogtalan előnyszerzése miatt - panaszt is tett gyorsan az FIA-nál, mert szerinte a kelleténél több elemét másolják a Ferrari autóinak, mint az megengedett lenne. Nem véletlen a feszült hangulat a csapatnál, az idénynyitó nem sikerült túl fényesen a számukra. Sem Sergio Perez, sem Esteban Ocon nem tudta pontszerző helyre kormányozni a rózsaszín gépszörnyeteget, ez pedig az elmúlt időszakban nem volt jellemző a brit istállóra.

Pedig egyértelmű a Force India célja, a top hármas után szeretnének továbbra is negyedik erő maradni, de az egyre kiegyenlítettebb erőviszonyok miatt úgy fest, ennél keményebben kell dolgozniuk. A csapat első számú pilótája, Sergio Perez viszont nem dőlt kardjába a melbournei futam után, de a mexikói szerint nem ismétlődhet meg még egyszer az, ami Ausztráliában.

A száguldó cirkusz ezen a hétvégén Bahreinben vág neki az idény második versenyének, Perez pedig mindenképpen szeretne előrelépni és pontszerző helyre behozni autóját. A mexikói versenyző szerint ez a pálya sokkal izgalmasabb küzdelmet ígér, több lehetőséget nyújt a pilótáknak az előzésre és a kerék a kerék elleni erőfitogtatásra.

A Force India mindent megtesz az előrelépésért, ezért a sivatagi nagydíjra új fejlesztésekkel utaznak, még úgy is, hogy az istállónak nincs meg a teljes idei költségvetése - a rózsaszín járgányok új első szárnyakkal veszik fel a harcot a riválisokkal Bahreinben.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/50669/pics/lead_800x600.jpg
Bahrein,Force India,Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?