Jól bevált finn receptből főzhet a Ferrari

Dorogi László

Valtteri Bottas mécénása legalábbis úgy gondolja, hogy a Mercedes pilótája már nem az Ezüst Nyilak egyikével száguldozik 2019-től.

Fotó: Daily Star

Antti Aarnio-Wihuri nagyon gazdag ember, sőt, Finnország egyik leggazdagabb embere. Több mint egymilliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, s mint a gazdag emberek legtöbbje, ő sem tudja mindig hova tenni ezt a sok mánit, ezért vagyona egy részét Valtteri Bottas Forma-1-es karrierjébe csöpögteti.

Az úriember ezúttal egy finn hetilapnak adott interjút, amiben kifejtette, hogy nem tartaná meglepőnek, ha Bottas jövőre már nem a Mercedes egyik autójával szállna harcba a száguldó cirkusz világbajnoki pontjaiért. Nem biztos hogy rosszat tenne a környezetváltás a finn versenyzőnek, hiszen Lewis Hamilton árnyékában csupán másodhegedűs, az idénynyitó Ausztrál Nagdíjon pedig a címvédő hiányolta is kedvenc kis hátvédőjét a feneke mögül.

Aarnio-Wihuri úr kifejtette, hogy szerinte az F1 korelnökének, Kimi Raikkönennek lejárt az ideje, vélhetően a szezon végén bedobja a kesztyűt, s ha ez így történik, Bottasnak tökéletes helye lenne a másik finn által kitaposott ösvényen. Mondjuk, Vettel mögött sem számítana éppen első számú pilótának...

A kapcsolat egyelőre elég abszurdnak is tűnik és Bottasnak is bőven van még lehetősége javítania a pocsék idényrajton, mindenesetre ne lepődjünk meg, ha szezon közben ismét felerősödnek a távozásáról szóló hangok.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/50488/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Mercedes,Valtteri Bottas
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?