Itt az új McLaren

Ragnar Volarus

Péntek kora reggel online bemutató formájában megérkezett a McLaren 2018-as versenygépe is, amely szinte teljes egészében narancssárga.

A McLaren-nél korán kelnek, hiszen a többiekkel ellentétben nem a délutáni idősávban leplezték le autójukat, magyar idő szerint 8 órakor. Az új autóról egy videót és néhány stúdiófotót tettek közzé, amelyek alapján elmondhatjuk, ez az autó másképp néz ki mint a tavalyi. Reméljük teljesítményben és megbízhatóságban is lesz komoly változás. Pozitív irányba.

A McLaren nyolcadikként mutatta be autóját: a Force India és Toro Rosso már csak hétfőn, a teszt reggelén rántja le a leplet versenygépéről – bár a Toro Rossót is láttuk már kémfotókon, majd a csapat által is kiadott néhány képen, így igazából csak a névváltoztatásra is készülő Force India van már hátra.

A csapat változatlanul kitart a narancssárga színek mellett, de ez inkább Fernando Alonso tavalyi indianapolisi versenygépére hasonlít. A narancssárga – a csapat hivatalos csatornáin szigorúan csak papaja – színt idén sötétkék egészíti ki, az előző évi fekete csak néhány ponton kapott helyet. Többek közt a halón és olyan aerodinamikai elemeken, melyeket a csapat talán még rejtegetni szeretne. 

Persze a legfontosabb változás nem is a kinézetben történt, hiszen a McLaren szakított a Hondával és az új autót Renault-motor hajtja. Új az egyik főszponzor is, a brazil olajcég a Petrobras hozott némi zöldhasút – ennek ellenére idén még a Castrol termékeit használják, és csak 2019-ben váltanak üzem- és kenőanyagot. A pilótafelállás azonban nem változott, Stoffel Vandoorne második, Fernando Alonso 17. Formula-1-es szezonját kezdi meg.

Az autót még a nap folyamán pályán is láthatjuk.

Címkék: Forma 1, McLaren
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/48988/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,McLaren
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?