Forma-1: a Force India csak hétfőn mutatja be idei autóját

Ragnar Volarus

A Force India csatlakozott a Toro Rossóhoz, és csak jövő hétfőn, az első tesztnap reggelén mutatja be 2018-as Forma-1-es autóját.

A silverstone-i istálló ezt korábban szerette volna megtenni, de a Ferrari kibérelte a katalán versenypályát filmforgatás miatt arra a napra, amikorra ők tervezték a leleplezést. A Force India ezért úgy döntött elhalasztja a bemutatót, és csak a barcelonai teszt nyitónapjának reggelén prezentálja idei versenyautóját.

Hétfőn a csapat fejlesztőversenyzője Nikita Mazepin vezetheti majd az új autót, de később, még az első teszten Esteban Ocon, Sergio Perez, valamint a tartalékos Nicholas Latifi is volán mögé ülhet. A második gyakorláson már csak az állandó versenyzők, Ocon és Perez tapossák majd a gázpedált.

Viszont név témában még mindig komoly a bizonytalanság, mivel az általuk használni kívánt Force One nevet a Forma-1 vezetősége nem engedélyezte. Nemrég pedig az egyik brit újság szellőztette meg, hogy a csapat átvételre került a Rich Energy italmárka által. Mindazonáltal a vállalat tőkéje kevés ahhoz, hogy egymaga elég legyen a Forma-1-hez külső befektetők segítsége nélkül.  Ennek ellenére a leányvállalatukat, a Rich Energy Racinget decemberben bejegyeztették. 

Ha pedig írásunk elején már szóba került a Toro Rosso - akik ugyancsak jövő héten mutatnák be autójukat -, íme egy mai kiszivárgott kép az autóról, ahogy éppen a köröket rója Misanóban.

Címkék: Forma 1
https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/48921/pics/lead_800x600.png
Forma 1
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?