Több városi verseny a Forma1-ben?

Sok nagyváros fogadta már kedvezően azt a javaslatot, hogy a világbajnoki sorozatban a mostaninál több városi versenyt rendeznének, és a futamok földrajzi elhelyezkedés szerint követnék egymást.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media azt szeretné a változtatást bevezetni. A cégcsoportnál úgy gondolják, hogy három részre bontják a vb-t. Külön blokkokban rendeznék az ázsiai, az európai és az amerikai futamokat, írja az MTI.

„Az emblematikus városokból nagyszerű felvételeket lehetne sugározni, ez pedig segítene még nézettebbé tenni a Forma-1-et" – nyilatkozta a Forma-1 kereskedelmi ügyekért felelős vezetője, Sean Bratches, aki szeretné, ha nagyobb lenne az egyensúly a tradicionális versenypályán, valamint a nagyvárosok utcáin rendezett futamok között.

„Jelenleg össze-vissza repkednek a csapatok a kontinensek között, a jövőben azt szeretnénk, ha földrajzi alapon lenne összeállítva a versenynaptár. Ez jobb lenne a szurkolóknak, a szponzoroknak és az istállóknak is" - tette hozzá.

Bratches arról is beszélt a jelenlegi 20 helyett 25 futamos világbajnokságot terveznek, és szeretnék átalakítani a versenyhétvégék jelenleg rendszerét is (három szabadedzés, időmérő edzés, futam), ám ennek részleteiről egyelőre nem nyilatkozott.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/41556/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?