Eddig tartott a Mercedes békéje?

Kecskés István

Lewis Hamilton második lett Bahreinben, amit többek között annak is köszönhet, hogy Valteri Bottas elengedte őt a hajrában. A finn pilóta mosolya már nem volt olyan széles a pódiumon, mint korábban. 

Eddig arról szóltak a hírek, hogy nagy a béke és a barátság a címvédő istállónál, hiszen Lewis Hamilton kifejezetten jóban van Valteri Botassal. Várható volt, hogy ezt a viszonyt adott esetben beárnyékolhatja, hogy ha a csapat új versenyzője megfricskázza Hamiltont és erre nem is kellett sokat várni. 

Bottas a bahreini időmérőn leverte Hamiltont és megszerezte az első helyet – ez vélhetően már nem esett jól az angolnak. Aztán a futam rajtjánák a finn – és a Ferrarival Sebastian Vettel – faképnél hagyta a háromszoros világbajnokot. Hamilton a verseny során begyűjtött egy öt másodperces büntetést is, hiszen igazi sportszerűtlen módon tartotta fel a boxutca bejáratánál Daniel Ricciardót. Ezzel együtt a hajrára mégis harmadikként fordult Lewis, s fel is zárkózott Bottas mögé, aki megkapta első csapatutasítását: verseny nélkül el kellett engednie Hamiltont. 

A díjátadón is látszott Bottas arcán, hogy nem csattan ki az örömtől, amit aztán a sajtótájékoztatón el is magyarázott. 

"Versenyzőként talán ez a legrosszabb, amit mondhatnak neked – nyilatkozta a finn. – Megértem a döntést, a mögötte rejlő logikát. A csapat abban reménykedett, hogy esélyünk lehet pár extra pontra, talán a győzelemre. Ezt megértem. Közben viszont a magam versenyére is figyelnem kell, és ez nehéz. De csapatjátékos vagyok, ezért megtettem. Lett volna esély rá, hogy megtartsam a második helyet. Az biztos, hogy nagyon keményen kellett volna védekeznem, kockázatos helyzet állhatott volna elő. De mint mondtam, megértem, hogy így volt némi esély, hogy utolérjük Sebastiant."

Lewis Hamilton egyébként híres arról, hogy fogyasztja a csapattársakat. Annak idején Fernando Alonsóval sem jöttek ki jól és Nico Rosberggel sem járnak össze vacsorázni. Vajon Valteri Bottas elfogadja-e a másodhegedűs szerepet? 

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/37275/pics/lead_800x600.jpg
Bahrein,Bottas,Hamilton,Mercedes
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?