Alonso 350 km/h-val száguld majd Indianapolisban

Fernando Alonso

Az év egyik legnagyobb versenyén indul Fernando Alonso, kihagyva ezzel a Forma-1-es Monacói Nagydíjat május 28-án. A kétszeres világbajnok a 101. Indianapolis 500-on áll rajthoz! A verseny különlegessége számára, hogy Fernando Alonso soha nem versenyzett még ovális alakú pályán. A spanyol versenyző az Andretti Autosport színeiben vesz majd részt a megmérettetésen, autója hivatalosan a McLaren-Honda-Andretti néven lett nevezve.

Alonso és csapata, a McLaren számára kiábrándítóan indult a 2017-es Forma-1-es idény, írja az f1vilag.hu. Bár a monacói pálya karakterisztikájából adódóan jó esélyt kínálhat a McLaren-Hondának arra, hogy jobb eredményt érjen el, Alonso úgy döntött, inkább a legendás Indianapolis 500-on áll rajthoz.

„Rendkívül izgatottan várom már, hogy versenyezzek az Indy 500-on a McLarennel, a Hondával és az Andretti Autosporttal” – mondta Alonso.

„Az Indy 500 az egyik leghíresebb autóverseny a világon, csak a Le Mans-i 24 órás és a Monacói Nagydíj ér a nyomába. Természetesen sajnálom, hogy Monacóban nem lehet ott, de csak ezt az egy versenyt hagyom ki az F1-es naptárban, és a június eleji Kanadai Nagydíjon, Montrealban már újra ott leszek az autóban.”

„Soha nem versenyeztem még IndyCar-autóval korábban, mint ahogy superspeedwayen sem álltam rajthoz, de biztos vagyok abban, hogy gyorsan felveszem a fonalat. Sok IndyCar-verseny néztem a TV-ben és online, és tudom, hogy komoly precízióra van szükség ahhoz, hogy ilyen szorosan versenyezzek más autók mellett mintegy 350 km/h-val.”

„Gyorsan kell tanulnom, de rögtön a Spanyol Nagydíj után Barcelonából Indianapolisba repülök, és május 15-től gyakorlok majd az autóval Indy-ben. Remélhetőleg sok kilométert meg tudok tenni minden nap.”

Azt egyelőre nem jelentették még be, hogy ki veszi át Alonso helyét Monacóban, ám nem kizárt, hogy Jenson Button kap lehetőséget.

Az Indianapolis 500-at 2017-ben is a DIGI Sport közvetíti Magyarországon.

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/37200/pics/lead_800x600.jpg
Alonso,Forma1,indianapolis
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?