A siker titka: mielőbb előzd meg a Red Bullt

Kecskés István

Az első két futam tanulsága, hogy ebben az évben valóban igazi küzdelem lehet a Ferrari és a Mercedes között, de a Red Bull tűnik a mérleg nyelvének. 

Az ausztráliai idénnyitón Lewis Hamilton Mercedese beragadt Max Verstappen (Red Bull) mögé és a futamot Sebastian Vettel (Ferrari) nyere meg. Egy hete Kínában Hamilton állt az élen és a két üdítős kocsi mögé beszorult Vettel és Kimi Raikkönen is és végül a Mercedes háromszoros világbajnoka lett az első.

Ez néhány dologra azért rámutat. Az egyik az, hogy a Red Bullnak nem sok esélye van az első hely megszerzésére, mert az élen állót egyetlen alkalommal sem tudták nyomás alá helyezni. Ellenben arra jók, hogy az üldözőket feltartsák. A másik fontos dolog az, hogy ebben az évben, a széles autók miatt valóban piszok nehéz előzni, hiszen Hamiltonnak és Vettelnek is meggyűlt a baja a Red Bullokkal, s mire eléjük kerültek, addigra a rivális már messze járt. 

Vagyis Bahreinben az időmérő mellett a rajtnak és a kerékcseréknek is nagy szerepe lesz. Várhatóan ismét a Mercedes és a Ferrari viszi majd el az első négy helyet, de ha a start után beékelődik valahova egy Red Bull, akkor az üldöző bajban lehet. Mintahogy az is, akinek elszúrják a boxkiállását és Verstappen, vagy Ricciardo mögé ér vissza a pályára. 

Izgalmas napok jönnek. 

https://forma-1.blogstar.hu/./pages/forma-1/contents/blog/37201/pics/lead_800x600.jpg
Ferrari,Hamilton,Mercedes,Red Bull,Vettel
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?